MINISTERIE BEVESTIGD MONDZORG IS GEEN CONTACTBEROEP

Het ministerie van VWS heeft bevestigd aan de Mondzorgalliantie dat de mondzorg geclassificeerd wordt als zorg en niet als contactberoep.

Voor de mondzorg geldt echter een geheel ander wettelijk kader dan voor contactberoepen, met een professionele standaard waarin de zorg voor patiënten leidend is. Onder de contactberoepen geschaard worden is daarnaast vervelend omdat het verwarring kan opleveren bij patiënten over welke ‘coronaregels’ wel en niet gelden bij mondzorgverleners.

De Mondzorgalliantie van KNMT, ANT, NVM-mondhygiënisten en ONT heeft het ministerie van VWS gevraagd de website van de Rijksoverheid aan te passen. De pagina is aangepast en daarin ziet de Mondzorgalliantie zich gesteund in het verzet tegen eventuele verwarring. In een gesprek van het ministerie met de voorzitters van de vier verenigingen heeft VWS nogmaals bevestigd dat mondzorg zorg is, en geen contactberoep.

Indien u een afspraak heeft tussen nu (lockdown) en 19 januari kan deze gewoon plaatsvinden. Uitstellen van zorg kan immers ook ernstige gevolgen hebben voor de (volks)gezondheid

 

Hier vindt u de instructies/maatregelen Covid-19 bij het betreden van onze praktijk.

 - U komt alleen. M.u.v. begeleidend ouder of tolk.

- Voordat u naar de praktijk komt, graag thuis uw handen wassen.

- Bij in- en uitgang praktijk handen desinfecteren. Dispenser hangt klaar in de tussenhal.

- Het toilet is buiten gebruik.

- U kunt plaatsnemen in de wachtkamer.

- U wordt binnengeroepen door uw mondhygienist.

- Geen handen schudden.

- U spoelt de mond vooraf, op instructie van uw mondhygienist, met een mondspoeling.

- Na afloop van de behandeling graag meteen de behandelkamer verlaten.

- Is de assistente aanwezig dan kunt u een afspraak aan de balie maken. Dit gebeurt achter het glas. Is zij afwezig dan belt zij u voor een nieuwe afspraak.

- Bij thuiskomst uw handen wassen.

Heeft u nog vragen dan kunt bellen en/of mailen 078 - 6300 333 of This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.